Verhaal oud deelnemer
Anne-Marie Dörenberg

door | 1 april 2019 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Anne-Marie Dörenberg uit Roermond-Swalmen

Uitvaartondernemer bij Moments Uitvaartverzorging

Volgde de opleiding Uitvaartbegeleider oktober 2016

 

Door mijn werk in het hospice sprak ik naasten vaak ook nog 6 weken na de uitvaart. Lang niet altijd tevreden over het laatste afscheid. Telkens dacht ik dan ‘Dit moet anders kunnen’, ‘Ik zou dat anders aanpakken’.

 

Langzaam ontvouwde bij mij zich het plan om iets in die richting te gaan doen.

Ik ben bij verschillende opleidingen gaan kijken. Ik vond sommige nogal commercieel en voelde me niet prettig. Toen ik bij GaandeweG kwam voelde het als een warme deken, alsof ik thuiskwam. Dus de keuze was snel gemaakt.

Ik heb een vak geleerd en alle stappen die genomen mogen worden in een uitvaartweek. Ik heb gehoord waar het fout kan gaan en waar ik juist op moet letten. Luisteren naar de families is een groot onderdeel van het werk; ‘het antwoord zit altijd bij de naasten’.

Inkomsten genereren met dit werk is niet mijn drijfveer, wel handig en nodig.

Ik doe het voor het gevoel dat ik achterlaat bij mensen. Dat zij een fijne herinnering houden aan deze uitvaartweek en uitvaart. Voor deze momenten doe ik het. Ik heb mijn bedrijf dan ook Moments genoemd. Daarom is mijn slogan ook geworden: Moments are forever.

 

Mijn werkgebied is best groot, heel midden Limburg. December 2017 ben ik van start gegaan. Ik heb mij geprofileerd op de ondernemers kerstmarkt bij ons in Swalmen, vijf dagen later kreeg ik mijn eerste uitvaart.

Nu ruim een jaar later ben ik zes uitvaarten verder en rijker.

Inmiddels heb ik me gespecialiseerd in de verzorging en opbaring van de overledene. Deze doe ik zelf, met naasten uiteraard. Ik maak gebruik van de nieuwe methode Bio Sac 200. Mijn klasgenootje van de opleiding Ann Kooijman heeft dit product naar Nederland geïmporteerd. Ik ben er ontzettend blij mee.

 

De opleiding heeft mij meer gebracht dan ik had verwacht. Ik zou iedereen, die erover denkt om iets in de uitvaart te willen gaan doen, aanraden om een opleiding bij GaandeweG te gaan doen.