Verhaal oud Gaandewegger
Cecile van Hattem

door | 12 december 2019 | GaandeweG, Uitvaart Begeleider, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

 

Cécile van Hattem-Smeets – Uitvaartondernemer te Arnhem e.o.

Opleiding tot uitvaartbegeleider GaandeweG in 2016/2017

Getrouwd met Warner van Hattem en 2 zonen, Wolle (16) en Xibbe (12)

Zie ook ‘Op Ons Pad‘…

 

Wat is jouw motivatie/aanleiding om deze opleiding te volgen:

Bij het overlijden van mijn ouders heb ik samengewerkt met een geweldige uitvaartleider, hij heeft me geïnspireerd voor het vak. Ik had al 10 jaar mijn evenementenbedrijf maar miste een wat diepere relatie met mensen, ook dat heeft me nieuwsgierig gemaakt naar dit mooie vak. En nu voelt het als een roeping, ik ben erg blij met mijn gekozen pad.

 

Waarom heb je voor GaandeweG gekozen?

Ik ging naar 2 open dagen, Meander en GaandeweG. Bij beide besprak ik dat ik me afvroeg of het voor mij niet te snel was na de dood van mijn ouders omdat de emoties nog erg aanwezig waren. Bij Meander zei de dame dat ze inderdaad dacht dat ik dan nog beter wat langer kon wachten. Geraldine zei direct, ja dan moet je juist nu beginnen, dan zal het je alleen maar nog veel meer brengen. Dat sprak me heel erg aan, ze raakte me in mijn hart en dat is ook zo gebleven.

 

Wat heb je er geleerd (naast de tools voor het vak)?

Ik ben geïnspireerd geraakt voor het vak, nieuwsgierig gemaakt naar mensen en het is me heel duidelijk geworden dat ik mijn eigen pad moest gaan volgen en niet voor een ander moet werken. Ik moet het en doe het ook op mijn eigen manier, volgens mijn gevoel.

 

Wat heeft het jou gebracht?

Een prachtig vak waarbij ik bij elke uitvaart weer enorm bevestigd ben dat dit mijn pad is, mijn roeping. Ik vind het erg bijzonder om een week lang diep een familie in te duiken, er volledig voor ze te zijn en samen een mooie afscheid vorm te geven. Maar ook om mensen in een voortraject, of omdat ze hun wensen al vast willen leggen, of omdat ze in een hospice liggen en de dood nadert, ze te inspireren en te helpen bij het vastleggen van wat hun wensen zijn en hoe we dat straks vorm kunnen geven.
Ik geloof er ook heilig in dat mensen op mijn pad komen die bij me passen en bij wie ik pas en daarom kom je ook zo dichtbij mensen.

 

Waar breng jij het geleerde de wereld in?

Ik werk als zelfstandig uitvaartondernemer in Arnhem e.o. maar door mijn grote netwerk heb ik ook al een aantal uitvaarten veel verder van huis gedaan. Maar ook dat vind ik fijn en dan ga ik ook op zoek naar partners (rouwvervoer en verzorging) in de buurt.
Tevens ben ik actief als ambassadeur voor Bio Sac 200 en informeer ik mensen over de mogelijkheden over deze nieuwe manier van opbaren, zowel collega’s als particulieren.

 

Zou jij mensen aanraden om weer een opleiding te doen, nu je groot bent?

Ja juist, zeker als je voelt dat je een ander pad op wilt. Ook de samenwerking met collega’s is daarbij zo fijn en inspireert enorm.

 

Cecile Uitvaartzorg