Verhaal oud deelnemer
Conny van den Heuvel

door | 11 mei 2018 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Conny van den Heuvel uit Breda

Opleiding tot Uitvaartbegeleider GaandeweG januari 2015

 

Ik heb een keuze gemaakt om het opzetten van mijn eigen uitvaartbedrijf uit te stellen. Ik wil er heel graag voor mensen zijn. En mijn schone moedertje had mij nodig. Dus……..dat maakte de keuze makkelijk!

De afgelopen twee jaren hebben voor mij in het teken gestaan voor de zorg van mijn “schone moedertje”. Zij was dementerend en na het overlijden van haar man, niet in staat voor zichzelf te zorgen. Aanvankelijk hebben we thuis voor haar gezorgd, tot het onvermijdelijke moment kwam dat zij 24 uur zorg nodig had en naar het verpleeghuis moest. Eigenlijk was ze soms nog best helder en fysiek nog in goede doen. Het verpleeghuis vertelde ons dat wanneer zij nu in het verpleeghuis zou gaan wonen, ze een terugslag zou krijgen waardoor zij toch op de goede plek zou zijn. Echter na een half jaar, was zij zo verdrietig op de plek waar ze zat, dat wij het niet langer konden aanzien.

 

Het huis waarin zij 50 jaar heeft gewoond, stond nog te koop, waarop we hebben besloten om haar naar huis te halen…..weg van het verpleeghuis. Een prachtige, maar intensieve periode brak aan. Door PGB in te zetten heeft mijn partner de zorg op zich genomen, en daarmee ik ook! We hebben een fantastische tijd met haar mogen hebben, waarbij zij zich gelukkig voelde met alle vertrouwde dingen om zich heen.

 

Ik voel me dankbaar dat ik zo dicht bij haar mocht zijn. Zoveel liefde en zoveel warmte.

Vorig jaar rond de kerst werd de zorg meer ingewikkeld. De maand die daarop volgde was intens dichtbij, emotioneel maar steeds weer vol liefde en aandacht. Ik heb me zo gerealiseerd hoe bijzonder dit is. Stapje voor stapje hebben we die maand afscheid van haar genomen, ze is in alle rust en vrede van ons weggegaan.

Ik heb een keuze gemaakt om het opzetten van mijn eigen uitvaartbedrijf uit te stellen. Nu sta ik op de drempel om mijn droom in vervulling te laten gaan……ik ga uitvliegen….mijn eigen bedrijf komt er aan!

 

Een naam is al verzonnen, website in de maak, een netwerk aan het opzetten…kortom….ik kom er aan lieve mensen!

Conny van den Heuvel – www.dagbijafscheid.nl