Verhaal oud deelnemer
Lenny Brummelman – Evers

door | 14 januari 2019 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Lenny Brummelman-Evers uit Arnhem

Uitvaartverzorger en uitvaartspreker bij Mireille Mom Uitvaartverzorging
en daarnaast ook als zzp’er aan de slag “Sprekend Lenny

 

Volgde de opleiding Ritueelbegeleiding bij GaandeweG in januari 2018

 

Wat was jouw motivatie/aanleiding om deze opleiding te volgen?

Na 10 jaar abn amro en een grote reorganisatie werd het tijd om “iets” anders te gaan doen. Ik ben uit gaan zoeken wat dit “iets” dan is. In ieder geval werk doen wat er toe doet, betekenisvol werk, werk met mensen. Ik ben onderzoek gaan doen in het uitvaartvak en ontdekte dat ik het “iets” had gevonden. Tijdens deze zoektocht kwamen er ook vacatures voor uitvaartverzorger op mijn pad en ben ik aangenomen bij een kleine organisatie bij mij in de buurt. Maar naast de organisatorische en praktische kant van de uitvaart, was ik ook erg geïnteresseerd in de inhoud van de afscheidsdienst. Hoe gaaf is het als je deze samen met een familie zo persoonlijk mogelijk en passend in kunt vullen. Vandaar dat ik besloot om naast het werken als uitvaartverzorger de opleiding tot ritueelbegeleider te gaan volgen.  

Waarom heb je voor GaandeweG gekozen?

Omdat er als uitvaartverzorger al deuren voor mij open gingen, was ik op zoek naar een “korte” opleiding. Deze vond ik bij GaandeweG. En de informele en relaxte sfeer tijdens de informatiedag spraken mij aan.

Wat heb je er geleerd (naast de tools voor het vak)?

Heel veel!! 😉 Maar vooral de creativiteit die je kwijt kunt in het vak als ritueelbegeleider. Je kunt met woorden, muziek, gedichten en kleine rituelen zoveel moois brengen en zoveel troost bieden. En het hoeft niet heel spannend en ingewikkeld, less is more!!! En maak het vooral niet te zwaar, humor mag ook.

Daarnaast heb ik veel geleerd van de “collega” deelnemers. Iedereen heeft zijn eigen stijl en eigen inbreng, daar leer je veel van.

Wat heeft het jou gebracht?

Het heeft mijn zelfvertrouwen vergroot, ik kan dit!!! Ik kan samen met een familie een mooie afscheidsdienst in elkaar zetten. Mijn woorden, mijn levensverhaal, mijn ideeën, etc…hebben heel veel toegevoegde waarden en zorgen voor een persoonlijk en uniek afscheid. 

Waar breng jij het geleerde de wereld in?

Bij Mireille Mom Uitvaartverzorging. Naast de rol als uitvaartverzorger, word ik ook ingezet als uitvaartspreekster. Ik heb inmiddels bij 8 uitvaarten mogen voorgaan. Zo mooi om te mogen doen en zo dankbaar. Ik hoop dat ik met “Sprekend Lenny” mijn passie nog meer uit kan breiden en het geleerde nog veel meer de wereld in mag brengen!!

Zou jij mensen aanraden om weer een opleiding te doen, nu je groot bent?

Jazeker!! En vooral over datgene waar je passie ligt en waar je heel veel energie van krijgt. En niet de “verplichte” opleidingen vanuit je werk 😉

Lenny is 5 jaar getrouwd met Jan Willem en ze hebben 2 kids, Puck (6) en Sepp (3). “Ook mijn passie en bezigheid!” aldus Lenny.