Verhaal oud deelnemer
Sascha van den Brink

door | 3 december 2018 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Sascha van den Brink uit Maarssen

Freelance uitvaartbegeleider
Volgde de opleiding bij GaandeweG in januari 2017

 

Een opleiding doen is goed, maar je leert dit vak in de praktijk, is mijn mening. Veel meters maken. Met jezelf eerlijk evalueren. Wat ging er goed, wat kan beter. De opgedane ervaring en informatie weer in je rugzak, mee naar de volgende familie.

Ik hou van regelen, zorgen, organiseren, resultaatgericht bezig zijn, omgaan met mensen en verbinding maken. Ik was op een punt in mijn leven aangekomen dat ik werk wilde doen ‘wat ertoe doet’. Iets waar ik verschil kan maken. Dat werk, die baan heb ik gevonden!

 

De opleiding tot uitvaartbegeleider bij GaandeweG, is een korte, praktische opleiding waarbij je eigen werk- en levenservaring telt. Dit is je inbreng waar je de volgende laag kennis en kunde bijvoegt. Dit sprak mij aan en maakte dat ik voor de uitvaartopleiding van GaandeweG heb gekozen. Ik heb, naast de kennis en kunde, mooie verhalen gehoord van mensen uit de praktijk. Ik heb inspirerende klasgenoten mogen ontmoeten met zeer uiteenlopende achtergronden.
Al heel snel tijdens de opleiding voelde ik dat ik op het juiste spoor zat. Dit vak is me op mijn lijf geschreven!

 

Al tijdens de opleiding ben ik aan de slag gegaan. Gaandeweg stimuleert dit gelukkig. Ik mocht met een collega uit mijn omgeving meelopen. Heel leerzaam. Al snel ben ik zelfstandig uitvaarten gaan begeleiden in de vorm van freelancer. Een opdrachtgever zag mij als mens en dus als uitvaartbegeleider zitten, ondanks dat ik nog maar net als uitvaartbegeleider aan het werk was. Zo heb ik mijn ervaring kunnen uitbreiden. Dit maakte dat ook andere opdrachtgevers mij benaderden.

 

Ik werk nu als freelance uitvaarbegeleider in Midden Nederland/Randstad. Voor mij werkt deze constructie perfect. Ik heb de vrijheid om te kiezen. Ik kan af en toe ook ‘nee’ zeggen tegen een opdracht. Omdat ik voor meerdere opdrachtgevers werk, zie ik verschillende manieren van werken, andere visies. Ook daar leer ik weer veel van.