Verhaal oud deelnemer
Stefani de Bie

door | 19 oktober 2018 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Stefani de Bie uit Waalre

Uitvaartondernemer Hommage Uitvaarten

Volgde de opleiding bij GaandeweG in Maart 2016

 

25 jaar geleden al wilde ik de uitvaartwereld in. Als verpleegkundige op de spoedeisende hulp kwam ik veel in aanraking met overlijden. Dat was toen al “mijn ding”, de zorg voor de overledene (soms zwaargewond, dus een uitdaging om de persoon nog toonbaar te maken voor nabestaanden die op weg waren naar het ziekenhuis), de zorg voor de nabestaanden (de opvang van hen, de begeleiding op dat vreselijke moment) had mijn hart.

De voornaamste reden waarom ik voor GaandeweG heb gekozen is de website. De stijl en sfeer sprak me erg aan. Het was niet bepaald naast de deur maar dat vond ik van secundair belang. Ik heb alle opleidingen bekeken en deze paste bij mij.

 

Wat ik er, naast de tools voor het vak, heb geleerd is dat mensen niet handelingsonbekwaam zijn, dat ze heel goed in staat zijn om mee te denken. Samen het afscheid vormgeven, niet als uitvaartbegeleider de kar op eigen wijze willen trekken. Heel goed voelen waar de behoefte ligt en daarop inspelen. Dat is bij elke opdracht anders.

 

Nu aan het werk als zelfstandig ondernemer. Ik ben nu twee jaar bezig, eerst onder franchise maar dat was voor mij geen succes. Het bood me onvoldoende bedding en ik ervoer uiteindelijk geen voordeel.

Nu doe ik het dus zelf, op eigen titel, dat past beter bij me. Ik heb nu zo’n 40 uitvaarten zelfstandig gedaan en elke keer leer ik weer bij. Ook heb ik een periode voor Monuta en Dela uitvaarten verzorgd. Hun werkwijze staat nogal haaks op mijn eigen manier van werken. Deze opdrachtgevers heb ik laten gaan.

 

Als mensen erover denken om een uitvaartopleiding te gaan volgen dan zou ik GaandeweG zeker aanbevelen.

Maar ik heb wel een kanttekening; De markt is aardig verzadigd. Bezint eer ge begint.
Omdat ik een buffer had kan ik het me permitteren om een aanloopfase te hebben, en heb budget om aan marketing te besteden.