Verhaal oud deelnemer
Thea Leenders

door | 1 juni 2018 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 2 reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

Thea Leenders uit Pannerden

Opleiding tot Ritueelbegeleider GaandeweG september 2016

 

Verhalen van deelnemers na de opleiding. Mensen die aan de slag zijn gegaan in de uitvaartbranche. En van mensen die dit nog niet doen. Ik val onder de laatste categorie. Met dit schrijven heb ik eindelijk echt besloten niet te gaan werken als ritueelbegeleidster. De reden is dat het werk voor mij toch té onvoorspelbaar is en daarom te stressvol voor mij.

De opleiding heeft mij zeker veel gebracht. Ik weet nu dat ik meer kan dan ik dacht. Dat ik goed ben in contacten met mensen, in schrijven en dat ik moet doen waar ik blij van word. Voor mij is dat zingen. Dat doe ik nog steeds en ga ik ook meer de nadruk op leggen in de toekomst. Dat kan ik zelf indelen en plannen, wat mij rust geeft en een goed gevoel.

 

Vandaag ben ik gebeld door een uitvaartondernemer. Ik had de telefoon even niet bij me. Toen ik zag dat het om een uitvaartondernemer ging waar ik een gesprek mee had gehad sloeg de paniek toe. Geen blijheid van ‘ik word gebeld.. yes’ … maar alleen paniek. Toen wist ik het: dit is niet wat ik wil.

 

Hoe moeilijk ook, ik heb gebeld en gezegd dat ik er vanaf zie, ook in de toekomst en dat geeft me vreemd genoeg een goed gevoel. Ik hoef niet meer…. Geen stress van het gebeld kunnen worden etc.

Ik ga met een boel wijsheden opgedaan bij jullie positief het nieuwe jaar in en ga me geheel toeleggen op de muziek. Wie weet zal ik ooit nog binnen mijn familie of kennissenkring een uitvaart verzorgen. Dan neem ik alles wat ik geleerd heb, daar zeker in mee!

 

Thea Leenders