Verhaal oud deelnemer

door | 29 januari 2018 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 2 reacties

Nienke Blom uit Alkmaar

Opleiding tot Uitvaartbegeleider GaandeweG januari 2016

Opleiding Laatste levensfasebegeleider GaandeweG maart 2017 (voorheen Leefmeesters)

Op een goed moment kwam ik tot het besef dat ik iets anders wilde, kon & mocht doen dan mijn baan van dat moment. Dienstverlening staat voor mij voorop. Ik heb interesse voor de uitvaart, niet door een specifieke gebeurtenis, maar vanuit gevoel. En ik onderzocht de websites van opleidingen. GaandeweG sprak me aan: vanwege de praktische aanpak van aanvullen op het eerder geleerde in je leven én de overzichtelijke duur van de opleiding. Als het dan niet iets voor mij bleek te zijn, dan had ik er plezier aan gehad en verder prima.

Gedurende de opleiding voor uitvaartbegeleider kwam ik erachter dat het vak nog veel breder en rijker is dan ik ervoor dacht. Dat het goed voelde, me heel erg interesseerde, en ik nieuwsgieriger werd. En dat ik van ‘ik-word-zéker-geen-ondernemer’ naar ‘ik-ga-voor-mezelf-beginnen’ groeide. Omdat ik wist hoe ik het wilde, met prijzen, begeleiding, werkwijze. Dus naar de Kamer van Koophandel met een plan, inmiddels een parttimebaan en gáán. Want dat leerde ik bij GaandeweG; Gaan op je eigen tempo, in je eigen richting.

Met heel veel verhalen uit de praktijk van Geraldine, kennis, feitjes, inzichten; dat het gaat om de persoon en de vraag achter de vraag, dat alles voor het afscheid al aanwezig is en ik het op tafel moet krijgen: begon ik mijn eigen bedrijf Libelle Uitvaartbegeleiding. Ondernemen, plannen maken, investeren, netwerken; en mijn eerste uitvaarten! Ik heb zo enorm veel gehad aan de lessen, vragen, verhalen en oefeningen tijdens de lesdagen en in het huiswerk.

Na een aantal maanden hoorde ik over de Opleiding Laatste Levensfasebegeleider en met mijn ervaringen uit de praktijk en mijn wensen hier meer aan bij te dragen, begon ik aan de tweede opleiding bij GaandeweG. Kennis en oefeningen die me zouden helpen families te begeleiden om het leven af te ronden in praktische, emotionele, relationele, lichamelijke en spirituele zin. Net waar iemand behoefte aan heeft en ik mag luisteren, begeleiden, keuzes aanreiken.

Naast de informatie en oefeningen, hebben ook de coaching gesprekken en het groepsproces me veel opgeleverd. Elkaar vertrouwen, open communiceren en ook dóórvragen waardoor op het scherpst de zaken helder worden. Heel waardevol.

Mijn bedrijfsnaam heb ik veranderd in Libelle Levensafronding & Uitvaartbegeleiding.

De examendag was er een om in te lijsten. Ieder toonde zichzelf, zijn/haar unieke talent. Het voelt goed, het past me, families zijn heel tevreden over de dienstverlening en ik ben heel blij dat ik mijn basis en meer dan dat uit deze opleidingen heb meegekregen. En uiteindelijk komt het uit mezelf. Gaandeweg heeft me aangezet & op weg geholpen.

Dank jullie

© Nienke Blom |  www.libellealkmaar.nl