Verhaal oud deelnemer
Annemiek van Hulst

door | 6 maart 2020 | GaandeweG, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Annemiek van Hulst,

 

uit Voorhout, heeft haar eigen uitvaartonderneming: Annemieke van Hulst Uitvaartzorg.

 

Zij volgde de opleiding tot uitvaartbegeleider bij GaandeweG in 2017

Annemiek is nog steeds verliefd op haar man waar ze al 27 jaar mee samen is, waarvan 23 jaar getrouwd. Samen hebben ze 2 prachtige dochters en zijn ze in het bezit van 2 honden.

 

Motivatie

Ik had al jaren de droom om een eigen onderneming te starten. Het gezin, met toen nog jonge kinderen maakte dat het voor mij niet realistisch voelde. Toen mijn vader overleed en wij ontzettend fijn zijn begeleid, werd bij mij het vuurtje weer aangewakkerd. Daarna besloot ik al snel dat dit het moment was om aan de opleiding te beginnen en mijn droom waar te maken.

 

Waarom GaandeweG?

Nadat ik op internet had gekeken wat bij mij zou passen kwam ik al snel uit bij GaandeweG. Andere opleidingen duurde me te lang en daar hoorde ook een stage bij. Ik had niet het gevoel dat dat voor mij iets zou toevoegen aangezien ik op dat moment ook al bij een bedrijf voor overledenenzorg werkte. Daarnaast heb ik jaren gewerkt als wijkverpleegkundige waardoor het gedeelte verzorging goed ontwikkeld was. De rest zou ik in de opleiding leren was mijn overtuiging. Het is immers net als met autorijden; je leert het pas goed in de praktijk.

 

Wat heeft de opleiding je geleerd?

Ik vond de opleiding bij GaandeweG helder en duidelijk, Geraldine heeft een luchtige manier van lesgeven en is bovendien erg nuchter. Ik heb genoten van haar verhalen. Maar het heeft me ook geleerd dicht bij mezelf te blijven. Als het bij mij goed voelt moet je het zo doen. Dat komt me nu nog dagelijks van pas. ‘Maak het niet moeilijker of mooier dan het is’, is iets wat ook heel goed bij mij persoonlijkheid past.

 

Wat heeft het jou persoonlijk gebracht?

Naast de vakkennis heb ik mede door de opleiding meer zelfvertrouwen gekregen én om meer in mezelf te geloven. Het heeft me zover gebracht dat ik uiteindelijk de stap heb durven nemen om mijn eigen onderneming te starten. Ik vind het fantastisch om dit vak uit te oefenen. Elke keer weer een uitdaging, verrassend bij welke naasten ik nu weer binnen mag stappen, op een moment waar ik mijn hulp kan aanbieden. Ik geniet van de mooie verhalen, de bijzondere situaties en de creativiteit die dit vak van mij vraagt. Ik ervaar het als een heerlijk vak dat ik uit kan voeren door “gewoon” mezelf te zijn; Zorg vanuit mijn hart.

 

Waar breng jij het geleerde de wereld in?

Mijn werkgebied is mijn woonplaats Voorhout en de daarnaast gelegen dorpen.  Dat wordt de “Bollenstreek” genoemd en beslaat ongeveer nog een stuk of 5 andere dorpen. Sassenheim, Warmond, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en uiteraard waar men mij nodig heeft ook al is dit iets verder van huis

 

Zou jij mensen aanraden om weer een opleiding te doen, nu je groot bent?

Ja zeker, waarom niet. Als je iets heel graag wilt moet je er gewoon voor gaan. Als je het niet probeert weet je ook nooit of het bij je past en of het zo leuk is als je dacht dat het zou zijn.

 

Annemiek is te bereiken op:

Haar Facebook Pagina
Per Email
Per Telefoon: 06-46105405