Heb je een opleiding, verdiepingstraining of informatiedag bij ons gevolgd, deel hier dan je ervaring.

 

 

Deel je ervaring
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren
Mijn ervaring bij GaandeweG
GaandeweG uitvaart Educatie
Gemiddelde ervaring:  
 14 ervaringen
 door roos over GaandeweG uitvaart Educatie
Duurzame uitvaart

Weer even thuiskomen!
Geweldige verdieping in duurzaam leven en doodgaan
Een terechte aanvulling na de opleiding uitvaartbegeleider
Ga er heen en lees het boek van Susanne

 door Lyke Buijsman over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot Uitvaartbegeleider

Het was een periode waarin ik nuttige informatie heb gekregen over het vak als Uitvaarbegeleider. De opdrachten gaven extra verdieping; je wordt zelf aan het werk gezet en daardoor doe je nog meer kennis op. Wat ik sterk vind is dat je vooral in je eigen omgeving moet zoeken, omdat dit toch uiteindelijk je werkgebied wordt. Bijna elk onderdeel dat voorbijkomt binnen het vak, wordt besproken. Ook de rollenspellen, het presenteren en het samenwerken zijn zeer leerzaam geweest voor mij.

En dan nog een dikke plus… het was een zeer vertrouwde omgeving. Alles wat gedeeld is, is in veiligheid gedeeld. Er was ruimte voor iedereen; voor alle sterke, kwetsbare, trotse en onzekere gevoelens. De sfeer was warm, we hebben elkaar geholpen om beter te worden! En ik heb er zelfs een paar ‘uitvaart-vriendinnen’ aan overgehouden 😉

 door Petro Vogels over GaandeweG uitvaart Educatie
Training Ja ik wil ondernemen

Na de opleiding tot ritueelbegeleider bij GaandeweG te hebben gevolgd, heb ik mij aangemeld voor de tweedaagse training: Ja, ik wil ondernemen.

Ik heb veel gehad aan de praktische tips die ik tijdens de training kreeg, zoals bepaalde websites die nuttig waren, bijvoorbeeld de website van de belastingdienst. Daarnaast waren er tijdens de training interactieve momenten met de medecursisten waardoor je ook hun ervaringen hoorde, die soms nieuwe inzichten gaven.

 door Aranka over GaandeweG uitvaart Educatie
Training Ondernemen juli 2021

Ik heb weer genoten!

 door Carmen Jacobs over GaandeweG uitvaart Educatie
opleiding tot Uitvaartbegeleider

Dit vak gaat niet over mij of over mijn rouw.

Het gaat over hoe je een betrokken uitvaartbegeleider kan zijn zonder dat het van jou wordt of het over jou gaat.

Dit is voor mij een waardevol inzicht, opgedaan tijdens mijn opleiding bij Gaandeweg.

Ik kan me richten op dat wat nodig is, en tegelijkertijd mezelf zijn met dat wat er is.

 door Anoniem over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot Uitvaartbegeleider

De opleiding tot uitvaarbegeleider bij Gaandeweg Uitvaareducatie is een geweldige opleiding en geeft een goed beeld van het werk van een uitvaartbegeleider. Geraldine weet waarover ze praat; heeft ruime praktijkervaring als uitvaartverzorger en vertelt, daarop gebaseerd, indrukkende verhalen ter illustratie. Daarnaast gebruikt ze humor om het allemaal toch luchtig te houden. De lessen zijn erg boeiend.

De opbouw van de opleiding loopt parallel aan de invulling van de uitvaartweek; precies zoals het in de werkelijkheid zal zijn.

Ik zou deze opleiding zeker aanraden.

 door Ellen over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot Uitvaartbegeleider

Hoe heb ik de opleiding ervaren?

Het waren mooie interessante lesdagen met een frisse kijk op de traditionele uitvaartwereld. De ene zijn dood is de ander zijn brood is hier wel heel letterlijk van toepassing. Wat je bij Gaandeweg leert is dat er natuurlijk een verdienmodel aan hoort te zitten maar het is de wijze waar op.

De nabestaanden staan centraal en door de lessen heen leer je alles van het vak als uitvaartbegeleider. Als je klaar bent ben je in principe in staat om een uitvaart te begeleiden; van kop tot staart. Natuurlijk neem je je eigen persoonlijkheid mee maar alle tools krijg je aangeboden.

Voor mij ook heel belangrijk dat er op een frisse; bijna speelse manier tegen het werk wordt aangekeken en dat is heel prettig want het werk is natuurlijk al zwaar genoeg.

Kortom; leerzaam, niet traditioneel, alle facetten behandelend en…. iedere keer een heerlijke vega lunch.

 door Bertine Schotman over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot uitvaartbegeleider

De opleiding tot Uitvaartbegeleider bij GaandeweG was voor mij perfect.

Heel erg compleet en praktijkgericht. Dat past bij mij.

Alhoewel iemand anders mij adviseerde om de opleiding in Zwolle te gaan doen bij Meander, ben ik heel blij dat ik naar mijn eigen gevoel hebt geluisterd en voor GaandeweG heb gekozen.

Geraldine is een hele goede inspirator en brengt de lessen helder, bevlogen, praktisch en met een passende dosis humor.

Mocht je plannen hebben om een opleiding tot Uitvaartbegeleider te willen volgen, dan raad ik je absoluut aan om voor GaandeweG te kiezen.

Team GaandeweG bedankt!

 door Yvette Vlaar over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot Uitvaartbegeleider

We halen alles uit het leven omdat we maar één keer leven maar we gaan ook maar één keer dood. Als afscheidsfotograaf heb ik al verschillende uitvaarten meegemaakt. De ene echt met volle aandacht en prachtig maar soms ook ronduit saai en precies volgens protocol. Juist die afscheidsmomenten die net even anders zijn laten je zien hoe een afscheid moet worden vormgegeven. Ik was op zoek naar meer verdieping in mijn vak, want ook afscheidsfotografie is niet alleen maar op het knopje drukken. Bij Geraldine vond ik een juiste klik. En wat heb ik met volle teugen genoten van alle lessen. Volle passie, met geweldige praktijkverhalen, super afwisselende lessen, een warme groep mede cursisten, was iedere les de 3 uur reistijd meer dan waard. Een stukje extra achtergrond is fijn in mijn vak maar misschien smaakt het ook wel naar meer. Geen enkel afscheid hoort standaard te zijn. Luister en voel, golf mee met de nabestaanden. Je hoeft niets te doen, alles word je aangereikt. Je hoeft alleen maar te ZIJN.

 door Betsy Diender over GaandeweG uitvaart Educatie
Opleiding tot Uitvaart- en ritueelbegeleider

“De opleiding bij Gaandeweg is een inspirerende reis, op weg naar het vak van uitvaartbegeleider (en/of ritueel begeleider). De lessen zijn praktijkgericht en interactief. Het is een ontdekkingsreis voor jezelf: hoe sta ik in het leven, hoe kijk ik naar de dood. Je leert luisteren naar anderen, een onmisbare eigenschap in dit vak. ‘Gaandeweggers’ worden opgeleid om hun eigen, individuele pad te volgen, bewust te kiezen voor het vak van uitvaartbegeleider en/of ritueel begeleider én voor de manier waarop je dit mooie beroep uitoefent. Met vertrouwen in jezelf en respect voor de ander.“

Pagina 1 van 2:
«
 
 
1
2
 
»
 

Lees hier de ervaringen van deelnemers van GaandeweG

Nieuwsgierige zoekers, oriënterende mensen  en andere leuke types die onze website bezoeken lezen graag hoe deelnemers GaandeweG uitvaart Educatie hebben ervaren.

Wij vinden het leuk om dat ook van jou te horen!

 

Om je ervaring te delen klik je op de knop: “Mijn ervaring bij GaandeweG”.

 

Dank, wij zijn er blij mee.