Natuurlijke uitvaarten & duurzame mythes

Een overvloed aan bloemstukken, een kist waarvoor een boom is gekapt, autoritten vanuit het hele land en een grafsteen gemijnd in China: veel aspecten van de uitvaart zijn niet bepaald duurzaam. Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak dat we zorgvuldiger met de planeet moeten omgaan. Ook uitvaarten kunnen radicaal planeetvriendelijker.  Susanne neemt je mee in de hoopvolle ontwikkelingen die de ‘allerlaatste voetafdruk’ natuurlijker kunnen maken.

Van ‘het nieuwe begraven’, bloemenreductie en natuurlijke kleding, tot graftuintjes, elektrische ovens en waden uit eigen kast. In deze eendaagse training maakt Susanne Duijvestein – de Boer je niet alleen bewust van de milieubelasting van uitvaarten, maar besteed ook aandacht aan de mythes die er bestaan rondom duurzaamheid. Verder neemt ze je vooral mee in de enorme hoeveelheid aan natuurlijk mogelijkheden.

Hoe gaat overlijdensrouw samen met ecologische rouw?
Hoe kun jij als uitvaartprofessional naasten adviseren over natuurlijke mogelijkheden?
En hoe zou je ook je eigen werkwijze kunnen verduurzamen?

Wil je meer informatie over:
Het nieuwe begraven, resomeren en composteren
Natuurlijke & biologische kisten, waden en manden
Bewust omgaan met bloemen, vervoer, catering
Groene monumenten

Dan is deze praktische EENdaagse training wellicht voor jou.

* Deze training heeft een NAVU accreditatie van 18 PE punten.

Deze training wordt gegeven door:

 

Susanne Duijvestein – de Boer

Docent bij de opleiding tot Uitvaartbegeleider van GaandeweG en progressief
uitvaartondernemer bij afscheid.

Opgenomen in de lijst van Duurzame Jonge 100

1 x per jaar

(nieuwe datum nog niet bekend)

1 dag van 09.30 – 16.30 uur

Kosten € 225

Inclusief lunch, koffie & thee en hand-out

18 PE punten

Marnix Hammer

Training zet je aan het denken, het is een mindset en begint bij jezelf. Wij kunnen meer aanbieden met de tools die we hebben. Benoemen van duurzame mogelijkheden, de impact van bepaalde keuzes en de bijhorende gevolgen. 

Monique Bankras

Susanne is een leuke actieve dame met heel veel kennis van zaken. Vooral inspirerend dus met haar kijk op natuur en milieu, waaruit haar ideeen voor duurzame uitvaarten ontstaan. De term “natuurlijk” spreekt aan, hiermee hoop ik meer mensen om mij heen te inspireren.

Judith

Ik had op voorhand geen specifieke verwachtingen, ik vond het fijn om weer ondergedompeld te worden in de uitvaartwereld (vanuit het GaandeweG perspectief). Susanne is een heerlijk, oprecht mens die vol passie verteld over o.a. het holistische aspect, het integreren van uitvaarten met het dagelijkse leven en de staat van de wereld.

Andre

Susanne vertelt een helder verhaal over bewustwording, wat er mogelijk is, hoe je de families beter kunt adviseren. Ik kan dit goed in mijn werk gaan gebruiken.

Ga zo door!

Wim Spaan

Verassende elementen om gemotiveerd anders tegen dingen aan te kijken ipv paar pasklare, snel verouderde trics, een duurzaam begin van hiermee om te gaan. Susanne is onderhoudend en geeft ruimte aan de groep. 

Als inspiratiedag zeker geslaagd!

Suzette Sanders

Werpt nieuw licht op bepaalde zaken en hoe je dit kan toepassen in het werk van een uitvaartbegeleider. Dat je door hele kleine dingen al een verschil kan maken en dat we het uiteindelijk voor onszelf en elkaar doen. 
Susanne is geweldig inspirerend en energiek, de lunch is goed, mag wel wat dichter bij Amsterdam 😊

Fenna Geertsema

Bewustwording van “wat is nou duurzaamheid” en hoe kan ik een uitvaart zo “natuurlijk” mogelijk vorm geven met weinig middelen.

De 6 punten hoe een uitvaart meer duurzaam kan worden ingevuld. Heldere standpunten van Susanne, ook het ecologische rouwproces.

Heerlijke lunch, prettig lokaal en genoeg parkeerplekken.
Misschien de titel van de training veranderen 😊

Anja de Vries

Veel informatie, nieuwe inzichten, openheid, fijne kleine groep. Het aanbieden van duurzame keuzes, zal ik me verder in moeten verdiepen wat er mogelijk is bij mij in de buurt.