Verleden

Ooit begonnen als fysiotherapeut. Jaren gewerkt in een verpleeghuis en in de vrouwengezondheidszorg. Bijzonder om deel te mogen nemen aan het begin van het leven en er mogen zijn bij de laatste fase van het leven.
15 Jaar geleden gekozen voor het coachvak, waarbij ik begonnen ben als allround kinder- en jongerencoach.
Een aantal jaren geleden merkte ik dat mijn hart vooral lag bij het begeleiden van zowel kinderen als volwassenen in rouw en verliessituaties (b.v. kanker in het gezin, verlies van een dierbare of een scheiding).

Heden

Ik heb een fijne praktijk in Deventer waar ik graag coach. Naast het coachen ben ik post HBO docent en geef ik verschillende workshops en trainingen in het land die te maken hebben met rouw en verlies en ouderschap voor een breed publiek.
Zelf heb ik tijdens mijn eigen ervaringen met verlies, gemerkt hoe fijn het is om steun te krijgen. Niet door de, overigens goed bedoelde, adviezen zoals: “Het krijgt vanzelf een plek” of “Het slijt met de tijd”. Maar juist door iemand die kan luisteren, met je mee loopt en je inzichten geeft.

Toekomst

Als coach en als trainer wil ik het onderwerp verlies en rouw steeds beter bespreekbaar maken in gezinssituaties, op het werk of andere settings. Ideaal zou zijn dat het thema rouw en verlies in de opvoeding en in het onderwijs verweven wordt. Praten over rouw en een verliessituatie kan op een hele laagdrempelige manier. Er is steeds meer mooi materiaal dat ingezet kan worden. Graag draag ik daar een steentje aan bij.