Esther Teunissen

Docent basiseducatie & specialisatiemodules Rituelen

Verleden

Van een fijne tijd als fysiotherapeut en haptotherapeut ging mijn weg terug de schoolbanken. In de HBO studie Theologie leerde ik zo veel meer over mensen en wat hen beweegt. Daarmee werd ik jeugd en jongeren werker in een PKN kerk en stond voor de klas als docent levensbeschouwing. De filosofische discussies met jonge mensen waren bijzonder inspirerend. Maar ook afscheid en loslaten kwamen door de jaren heen op mijn weg en die namen me mee in een nieuwe richting.

Heden

Het werd een eigen bedrijf: Het Leven Vieren. Vieringen en ceremonies bij geboorte, huwelijk en afscheid. Het is zo mooi om met mensen mee te lopen op zulke belangrijke momenten in hun leven. Met het lesgeven bij GaandweG mag ik doen wat ik zo fijn vind: ‘vertellen over het prachtige vak wat ik met zo veel liefde doe!’ Het is erg leuk om deel uit te mogen maken van deze inspirerende club mensen. Het geeft veel energie, nieuwe ideeën en een frisse blik.

Toekomst

Wat is het leven prachtig! Niet altijd makkelijk maar wel heel mooi, inspirerend en zo de moeite waard. En ik hoop dat ik dat mag blijven ervaren.