Verleden

Na de opleiding activiteitenbegeleiding ben ik werkzaam geweest in verschillende zorginstellingen. Psychiatrie, verpleeghuis en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Levenslessen uit de eerste hand, boeiend en uitdagend. Een verrijking in mijn leven.

Ook heb ik lange tijd als coördinator jeugdtuinen voor de gemeente Zutphen gewerkt. Werken met mensen, vorm geven aan wensen van mensen en uitgaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen zijn de drijfveren die maken dat ik me altijd op mijn plek gevoeld heb, welke baan er ook op mijn pad kwam. De afgelopen zes jaar was ik zelfstandig ondernemer en uitbater van een koffiehuis met feestzaal, een bruisend bedrijf waarin opnieuw de wensen van mensen centraal stonden. Dienstbaar, creatief, invoelend en doortastend, eigenschappen die ik daar verder heb mogen ontwikkelen.

Heden

Na de opleiding tot Ritueelbegeleider bij GaandeweG uitvaart Educatie, ben ik nu als zodanig ondernemend. Daarnaast vind ik het geweldig om samen met mijn collega Linde van der Zee de huidige studenten bij GaandeweG te verwennen met mijn andere passie: koken.

Toekomst

De opleiding ritueel begeleiding geeft mijn achtergrond als activiteitenbegeleidster een extra dimensie. De toekomst zal leren waar ik rondom overlijden, uitvaart en bij GaandeweG wellicht nog meer van dienst kan zijn.