Geraldine van de Vegte

Directeur & hoofddocent

Verleden

Aangezien ik op jonge leeftijd moeder ben geworden is mijn ‘werkzame’ leven iets later begonnen. 10 mooie jaren heb ik in de vrouwenhulpverlening gewerkt; Blijf van m’n Lijf, Tienermoeders en Begeleid wonen. In 2002 stapte in over naar de uitvaartwereld. Niet eens zo bewust, het rolde, zo gaat mijn leven nou eenmaal. Ik leerde bij een uitvaartonderneming in Zwolle een nieuw vak Uitvaartbegeleider. Het ligt dicht tegen hulpverlening aan met een essentieel verschil; de onomkeerbaarheid van de dood. Mijn werk als uitvaartbegeleider combineerde ik met het begeleiden van studenten in de beroepsopleiding tot uitvaartbegeleider. Heerlijk om mijn vak door te kunnen geven! In 2010 ben ik -op z’n Pippi’s- mijn eigen onderneming begonnen; Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan. GaandeweG uitvaartbegeleiding stond ingeschreven.

Ik freelancete als uitvaartbegeleider voor verschillende uitvaartondernemingen. Bijzondere en hectische tijd, ik vloog van hot naar her en leerde mijn vak nog beter in de vingers krijgen. Dat mooi vak met een zo duidelijke ‘kop & staart’, met diepgang en heel bijzondere ontmoetingen. Toch miste ik het lesgeven, het doorgeven van mijn kennis en kunde, iemand plantte een zaadje bij me door een simpele vraag: ‘Waarom ga je niet zelf een opleiding beginnen?”

In 2014 zag GaandeweG uitvaart Educatie het daglicht.

Heden

Er was duidelijk behoefte aan mijn manier van lesgeven en de vorm van de opleiding. Vanaf de start zijn de groepen altijd goed gevuld geweest. Nog meer werd mijn visie duidelijk en die kleur geef ik graag mee. Ik ben docent en directeur & ondernemer. Die combinatie past mij wel en word ik er niet perse blij van. Mijn lol, mijn energie ligt bij het lesgeven, wat ik altijd met de volle 100% doe. Ik ben goed moe na een dag lesgeven en zó voldaan dat ik de volgende zo weer voor de groep ga staan.

Een onderdeel van mijn visie is ‘Schoenmaker hoe je bij je leest’. Daarom heb ik prachtige collega’s die andere onderdelen van GaandeweG onder handen nemen.

Toekomst

GaandeweG is een organisatie van en in ontwikkeling. Zoekend naar verdieping en verbreding vinden we mogelijkheden om steeds weer een bijdrage te kunnen leveren aan de uitvaartwereld. Naast de Vakopleidingen organiseren we trainingen en workshops waar Uitvaart- en Ritueelbegeleiders zich steeds weer kunnen komen ‘fijn’ slijpen. Uiteindelijk zijn zij zelf het gereedschap in hun vak en mogen zich bij GaandeweG komen laten inspireren én voeden.

Bij GaandeweG ligt mijn hart en toch kijk ik over de schutting. Mijn hart is groot genoeg voor meerdere liefdes.  Mijn huis, mijn bloemen- en moestuin, mijn naai- en brei ‘fröbels’ en mijn wekelijkse yin-yogales vallen onder de categorie inspiratie, voeding en stilte. Een hele stevige basis vanuit mezelf zorgt ervoor dat ik, samen met manlief, meerdere volwassen ‘eigen’ gereide kinderen en 4 kleinkinderen, mijn leven als prachtig geheel ervaar. Tevens hebben we plannen voor een lange (boot)reis in de zomermaanden van 2022.