Verleden

In het verleden ben ik werkzaam geweest in de vrouwenopvang. Een mooie tijd! Op een gegeven moment merkte ik echter dat ik behoefte had aan een manier van mensen begeleiden die meer een ‘kop en een staart’ had. Daarom ben ik in 2002 gaan werken als uitvaartbegeleider bij een onderneming in Zwolle. Vervolgens ben ik daar ook docent geworden op de beroepsopleiding tot uitvaartbegeleider. Maar zoals het zo gaat in het leven, ‘some people you meet for a reason, some people you meet for a season and some for a lifetime’. In 2010 zijn onze wegen gescheiden en ben ik weer als (freelance) uitvaartbegeleider gaan werken. Een succes, maar niet meer waar mijn hart lag. Ik miste het lesgeven, het dóórgeven van wat ik allemaal in de praktijk had geleerd. En zo is, na wikken, wegen en uiteindelijk gewoon durven, GaandeweG uitvaart Educatie geboren.

Heden

Meerdere basisopleidingen en specialisatiemodules… Personeel… Een eigen pand met leslocatie… Nog tientallen toekomstplannen op de plank… Wat in het klein begon, is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie. Het is vaak aanpoten, maar altijd met geweldig veel plezier!

Toekomst

GaandeweG blijft wat mij betreft een organisatie in ontwikkeling. Niet rustend op onze lauweren, maar blijven kijken hoe wij onze educatie kunnen verbeteren en kunnen aanvullen. Uiteindelijk is iedere uitvaart- of ritueelbegeleider in dit vak zelf het gereedschap. En dus aan ons de schone taak om voor de mogelijkheden te zorgen dat dit begeleiders worden en blijven met een stevige basis aan kennis en kunde.