Verleden

Al vanaf jongs af aan had ik interesse in alles rondom leven en dood. Maar als 17-jarige schoolverlater is het niet zo vanzelfsprekend om in de uitvaartbranche te gaan werken. Daarbij miste ik daarvoor ook het een en ander aan levenservaring vond ik. Daarom maatschappelijk werk gaan studeren en onder andere werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening, bij de politie en de Raad voor de Kinderbescherming. In 2004 toch besloten mijn hart te volgen en als uitvaartbegeleidster aan de slag gegaan. In de praktijk ontzettend veel geleerd. Dit vak is meer dan werk. Het is een passie voor mensen, voor het leven en daarbij ook het afscheid van het leven.

Rondom de geboorte van mijn drie kinderen ben ik een tijdje niet werkzaam geweest in de uitvaartbranche. De combinatie met zwangerschappen en kleine kinderen is een hele lastige. Maar wat miste ik het… Daarom ben ik in 2010 gestart met mijn eigen uitvaartonderneming Puur Professionele Uitvaartzorg in Harderwijk.

Heden

In bijna vijf jaar tijd is Puur uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Met één werkneemster in dienst verzorgen wij op een betrokken en pure wijze uitvaarten in de regio. Ondertussen een serieuze partij in de overvolle markt van uitvaartondernemers in deze regio. Maar de mensen blijven ons inschakelen, met name om de wijze waarop wij begeleiding bieden. En daar ben ik trots op! In 2015 was ik zelfs genomineerd tot jonge ondernemer van Harderwijk. Een hele mooie beloning om zo met een uitvaartonderneming ‘in the picture’ te staan.

Sinds april 2015 geef ik les bij Gaandeweg. Niets mooier dan om de kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan in de praktijk over te dragen op enthousiaste studenten.

Toekomst

Voor Puur zie ik een toekomst van groei met behoud van onze kernwaarden en kwaliteit. We willen ons blijven ontwikkelen en onderscheiden in de manier waarop wij naasten begeleiden. Zodat zij ondanks verdriet terug kunnen kijken op een waardevolle periode waarbij het afscheid van hun dierbare ‘goed’ was. Daarnaast uitbreiding in de zin van een eigen locatie met 24-uurs familiekamers.

Bij Gaandeweg wil ik op een enthousiaste en betrokken manier van lesgeven mijn kennis en kunde overdragen zodat de branche goed uitgeruste en vakkundige collega’s tegemoet kan zien. Nabestaanden hebben immers recht op een oprecht en vakkundig iemand in deze kwetsbare periode.

kitty