Uitvaart bedrijf starten

Pluspakket voor de opleiding tot Uitvaart- en ritueelbegeleider

Jij hebt de stap gemaakt jouw hart en passie te volgen.
Je investeert in een opleiding in de uitvaartwereld, zodat jij kan gaan doen waar jij (vaak al jaren) over droomt.

Maar ja, als je de Uitvaart- of Ritueelbegeleider opleiding hebt afgerond, wat dan?

Hoe pak je een eigen bedrijf starten aan?

Hoe ga je je onderscheiden, er zijn al zoveel anderen op deze markt actief. Wat maakt jou nu zo bijzonder?

Om te starten als zelfstandig ondernemer binnen de Uitvaartwereld zijn meerdere stappen en acties nodig. In deze training komen alle ondernemersaspecten en basisstappen aan de orde voor het starten van een bedrijf.

De onderdelen van het ondernemingsplan komen voorbij:

Jij als ondernemer / Jouw onderneming / De markt / Marketing plan & Financieel plan

Tijdens deze 2 dagen gaan we interactief en praktisch aan het werk, door de afwisseling zelfonderzoek, oefeningen, sparren en het delen van informatie.

Na het volgen van deze aanvulling op je opleiding, heb je een goed overzicht en leidraad om daarna met gerichte acties aan de slag te gaan.

Deze 2 extra lesdagen worden gegeven door:

 

Jorine Wolf

Ondernemerscoach bij team GaandeweG

Dag 1

Ondernemen is een vak en veel vaardigheden zijn te leren of zelfs deels uit te besteden. Belangrijk is een goed zelfbeeld te hebben. Als jij jouw eigen waarden kent, draag je die ook uit en vind je beter de klanten die bij jou passen. Waarom wil je ondernemen? Heb jij daarvoor al alle competenties in huis?

Tijdens deze trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod.

 • Jouw passies en drijfveren
 • Jouw unieke talenten, kwaliteiten en vaardigheden
 • Jouw motivatie voor het ondernemerschap
 • Welke ondernemerscompetenties je al in huis hebt
 • Welke klanten het best bij jou passen
 • Welke plannen en ideeën heb jij voor jouw bedrijf

Dag 2:

Bij het starten van een bedrijf krijg je je te maken met allerlei administratieve en  financiële aspecten. De tweede dag zit vol met praktische informatie. Ook ga je aan de  slag met de eerste stappen voor jouw marketing zodat jij weet hoe je jouw eerste klanten kunt vinden. Wellicht vind jij het spannend om voor jezelf te beginnen, daarom kijken we naar de belemmeringen en overtuigingen die jou tegenhouden.

Tijdens deze trainingsdag komen de volgende onderwerpen aan bod.

 • Welke fases doorloop je bij de start
 • Uitleg over financiën, begroting, belastingen, verzekeringen en aftrekposten
 • Elementen voor een succesvolle start
 • Valkuilen voor jou als ondernemer
 • Stappenplan startende uitvaartondernemer
 • Marketing : zichtbaar zijn voor jouw klanten

Uitvaartbedrijf starten

2 lesdagen van 09.30 tot 16.30 uur

inclusief lunch, koffie & thee en werkboek

Joukje Verver

 

De training heeft mij heel veel inzichten en kennis gegeven. Wat kan je doen en wanneer. Waar sta jezelf. Tips en tricks en ook de financiële kant van het ondernemerschap. Jorine is een prettige trainster die weet waar ze het over heeft. Ik heb antwoorden gekregen op vragen waar ik onzeker over was. Ik geniet van elke dag dat ik bij GaandeweG mag zijn. Dus ga zo door met deze heerlijke complete dagen met heerlijke lunch.

Anoniem

Goede training, veel praktische info maar vooral ook goede ondersteuning naar de zoektocht van je eigen talenten. Jorine is inspirerend en coachend en gaf een goede input voor mijn zelfvertrouwen en inzichten in mijn eigen kwaliteiten; waarom ik er geschikt voor ben!

Aranka

Alle vragen zijn helder en ik neem belangrijke informatie mee in het opstarten van mijn onderneming.
Ik heb weer genoten!

Anoniem

Veel van opgestoken. De 1e dag kijk je naar jezelf, wat wil ik eigenlijk en waar zit mijn drive. Ben tot inzicht gekomen dat ik niet in loondienst wil werken maar de vrijheid nodig heb om zelf invulling te geven aan mijn compassie, vanuit mijn hart, met mijn inzichten. Deze training heeft mij de juiste handvatten gegeven.

Petro Vogels

Na de opleiding tot ritueelbegeleider bij GaandeweG te hebben gevolgd, heb ik mij aangemeld voor de tweedaagse training: Ja, ik wil ondernemen.
Ik heb veel gehad aan de praktische tips die ik tijdens de training kreeg, zoals bepaalde websites die nuttig waren, bijvoorbeeld de website van de belastingdienst. Daarnaast waren er tijdens de training interactieve momenten met de medecursisten waardoor je ook hun ervaringen hoorde, die soms nieuwe inzichten gaven

Anoniem

Het was een brede training met daarin een belangrijk deel over zelfinzicht. Ook de praktische benadering vond ik fijn. Ik heb meer zekerheid gekregen, deze training geeft je moed. “Waar een wil is, is een weg en laat je niet ontmoedigen door beren op de weg”.

Jorine is een prettige vrouw die gaf duidelijk uitleg gaf. Ze houdt de structuur goed vast en gebruikt heldere metaforen.

GaandeweG keep up the good work en bedankt!

Remon de Feber

Geweldige trainer. Duidelijke uitleg waar je wat aan hebt. Lesdag 2 voldeed zeker met veel tips van Jorine en mede cursisten.

Anoniem

Meer duidelijkheid gekregen over mijn eigen route, deze is nu meer gevormd en bevestigd. 

Jacolien van Dijk

Jorine voorzag ons van veel informatie en praktische tips waardoor ik de stap van een eigen onderneming wel aan durfde. Het was een mooie aanvulling op de opleiding voor uitvaartbegeleider, die ik bij Meander uitvaartbegeleiding heb gevolgd.  Afgelopen week ben ik dan ook begonnen met mijn eigen uitvaartonderneming: Resilienza- uitvaartbegeleiding in Kampen. Tijdens de training heb ik Natalie Holtslag leren kennen, die de opleiding voor uitvaartbegeleiding in 2021 bij Gaandeweg heeft gevolgd. Voor mijn website heeft zij de teksten verzorgd en hebben we een hele prettige samenwerking gehad. Mooi om te ervaren dat we op deze manier van elkaars kwaliteiten gebruik kunnen maken.

Waar een training over ondernemen al niet toe kan leiden….

Ellen de Koning

Nadenken over wie ben ik, hoe ga ik er instaan, wat neem ik mee. Wat komt erbij kijken om een eigen uitvaartbedrijf op te zetten.
Bedankt voor alle tips. Concreet & duidelijk.

Paulien Kaulesar Sukul - Boomsma

Fijne training met goede praktische inzichten en tips. Fijn naslagwerk en ook eye opener toch, je moet het zelf doen, hoofd uitsteken en gaan, dat is goed duidelijk gemaakt 😁

Jorinde ter Heide

Durven doen, het niet te ingewikkeld maken. Kijk goed naar jezelf en wat je mee neemt als persoon en levenservaring. 

Jacob

Naast praktische info ook een stukje meer zekerheid gekregen. Ik moet nog het nodige uitzoeken maar de basis is gelegd. Daar ging het mij om. Het heeft mij “aangezet”.

Het was boeiend, dank daarvoor.

Majorie de Groot

Vooral veel over mijzelf geleerd. Ben sterker dan ik dacht en heb vertrouwen gekregen dat ik het kan. Mede omdat mijn mede studenten hetzelfde meemaken. 

Het was weer fijn 😊

Femke Barendrecht

Praktische informatie en inzicht in mijzelf als ondernemer. Ik weet nu wat mijn kernwaarden zijn en welk profiel ik heb. Ik weet wat ik kan verwachten qua financiën. 
Handige training om te volgen. Geeft meer vertrouwen in mijn toekomstplannen.

Jeannette van de Lecq

De praktische aanpak waarbij je gedwongen wordt om echt na te denken over je eigen stappen en uitdagingen, met een zeer reeële kijk op mogelijkheden en gevolgen. 
Blijf de fijne plek die jullie zijn met de open praktische manier van trainingen geven.

Margreet Mostert

De basis is gelegd, onderneming staat in de steigers. En …. de kleine stapjes zijn uiteindelijk een heel traject.
Jorine is kundig, bevlogen en enthousiasmerend. Dank!

Anoniem

Ik heb nu de kennis in huis om een goed ondernemingsplan te maken. Complimenten voor Jorine voor het delen van haar kennis en ervaring. Training mag best langer duren, had nog graag meer willen leren.