Verhaal oud deelnemer
Jennifer Hoes

door | 21 augustus 2020 | Uitvaart Begeleider, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Jennifer HoesJennifer Hoes

Jennifer Hoes uit Haarlem is naast vormgever / kunstenaar ook uitvaartbegeleider.
Ze werkt bij Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding in Heemstede. Jennifer volgde in april-november 2018 de opleiding tot uitvaartbegeleider bij GaandeweG.
Al 17 jaar heeft zij een LAT relatie.

 

Jennifer:

”Als in mijn leven iemand overleed, ervoer ik naast verdriet ook een sensatie van ‘stilstand’. Naasten ‘stoppen’ collectief met hun drukke bestaan en ‘ineens’ blijkt er ruimte  te zijn om bij elkaar te komen en je volledig te richten op wat er gebeurd is en gebeuren moet. Een groot verlies aanvaarden, samenkomen en elkaar in de armen sluiten. Het leven wordt als het ware even op ‘scherp’ gezet en je ervaart wat écht belangrijk is. Dit heeft mij altijd gefascineerd en ik houd van dit moment van bezinning.”

 

Waarom GaandeweG?

“Omdat ik al enige levenservaring heb en ruime werkervaring, zocht ik een opleiding die ‘to the point’ is waarbij zelfredzaamheid verwacht wordt; dit heb ik gevonden in GaandeweG.

Ik houd niet van rollenspellen en bij teamopdrachten neig ik ernaar om het voortouw te nemen. Maar juist deze trainingen waarbij we als leerlingen onderling tot oplossingen moesten komen, hebben mij vooruitgeholpen in mijn communicatieve vaardigheden en het oefenen van geduld”, vertelt Jennifer.

“De opleiding heeft mij de sleutel gegeven om de deur te openen naar mijn nieuwe leven. Ik heb een 15 jaar durende bijbaan achter mij gelaten en deze ingeruild voor wat ik ervaar als roeping.”

 

Waar werk je en waarom is dit voor jou de juiste plek?

“Ik werk bij Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding, gevestigd in een monumentaal pand met 3 afscheidskamers in Heemstede in een zelfsturend team van 4 uitvaartleiders, 2 kantoormedewerkers, 1 PR medewerker en een vaste team-assistent. Allemaal vrouwen. Mary Brokking en Anne-Marie Bokslag stonden als uitvaartvernieuwers ruim 20 jaar geleden aan de wieg van dit mooie bedrijf en hebben inmiddels het stokje doorgegeven. Ik begon tijdens mijn opleiding als stagiaire en gelijk met het ontvangen van mijn GaandeweG diploma kreeg ik mijn eerste contract hier.

Het mooiste en fijnste vind ik dat wij overledenen en nabestaanden begeleiden van begin tot eind, iedere stap en iedere fase vanaf het overlijden tot aan de crematie of begrafenis ben ik als begeleider betrokken. Dat gaat lang niet overal zo heb ik inmiddels wel door,” vertrouwd Jennifer mij toe.

 

Zou jij GaandeweG aanraden?

“Zeker, in het geval dat iemand een veelzijdige aanpakker is en zich geroepen voelt door dit mooie werk, dan kan hij/zij bij GaandeweG meteen de handen uit de mouwen steken. Blijven leren is sowieso een goede methode om hersenfit te blijven,” sluit Jennifer enthousiast af.

 

Brokking & Bokslag Uitvaartbegeleiding