Verhaal oud deelnemer
Petro Vogels

door | 27 mei 2020 | Ritueel Begeleider, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Verhaal oud deelnemer GaandeweG

 

Petro Vogels uit Nijmegen is werkzaam als Ritueelbegeleider in de regio Zuid-Gelderland, Oost-Brabant en Nood-Limburg.

 

Petro heeft de Opleiding Ritueelbegeleider bij GaandeweG gevolgd in het najaar van 2018 en aansluitend de training ‘De uitvaartondernemer in mij’. Petro is hartstikke verliefd en samenwonend

 

Mijn motivatie/aanleiding om deze opleiding te volgen:

In januari 2018 is mijn zwager overleden en op verzoek van mijn zus heb ik, samen met haar en de kinderen, de afscheidsdienst vormgegeven en heb ik de dienst ook geleid. Dit was voor mij een bijzonder fijne ervaring en vond het heel mooi om dit voor het gezin te kunnen doen.

In de maanden daarna bleef het in mijn hoofd zitten dat ik er meer mee wilde doen. Na een gesprek met de ritueelbegeleider die de diensten van mijn ouders is voorgegaan heb ik het besluit genomen om de stap te zetten en om de opleiding tot ritueelbegeleider te gaan volgen. Ik heb er geen moment spijt van gehad. In het werk kan ik echt iets betekenen voor de nabestaanden in een moeilijke tijd.

 

Waarom heb ik voor GaandeweG gekozen?

Om het werk als ritueelbegeleider te kunnen uitoefenen wilde ik een goed fundament hebben en daarom ben ik op internet gaan zoeken en kwam bij verschillende opleiders terecht. Bij het maken van de keuze ben ik vooral op mijn gevoel afgegaan. Ik ben niet naar een kennismakingsbijeenkomst geweest en heb alleen een gesprek met Geraldine gehad. Na het gesprek was ik ervan overtuigd dat dit de opleiding was die bij me past. Vooral doordat de opleiders uit het werkveld komen en de prettige sfeer van GaandeweG hebben hierin de doorslag gegeven.

 

Wat heb ik er geleerd (naast de tools voor het vak)?

Ik heb vooral geleerd hoe mooi het is om dit vak uit te oefenen. Telkens als ik naar een familie ga weet ik niet wie de deur openmaakt en wat voor verhaal er achter de voordeur schuilgaat. Ik heb gemerkt hoe belangrijk het is om goed te luisteren zodat de gesproken woorden omgezet kunnen worden naar mooie verhalen. Die verhalen kunnen troost bieden aan de nabestaanden en geven soms ook nieuwe inzichten in waarom de overledene was zoals hij of zij was. Het is mooi om op die manier iets voor de nabestaanden te kunnen betekenen.

 

Wat heeft het mij gebracht?

Eind januari 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen en op 1 februari ben ik mijn bedrijf gestart, op de verjaardag van mijn zwager die de aanleiding was tot dit alles.

In het begin was het best spannend om de eerste gesprekken te voeren en de eerste diensten voor te gaan. Inmiddels heb ik meer ervaring kunnen opdoen en heb ik voldoende opdrachten om er financieel van te kunnen leven. Daar ben ik trots op en ik geniet van mijn werk dat niet als werken voelt.

 

Zou jij mensen aanraden om weer een opleiding te doen, nu je groot bent?

Als mensen de wens hebben een opleiding te volgen en de mogelijkheden hiertoe hebben zou ik iedereen aanraden om een opleiding bij GaandeweG te gaan doen. Je bent nooit te oud om te leren, volg je hart en dan kun je meer dan je denkt.

 

Petro Vogels is te vinden op:

petrovogels.nl
mobiel: 06-20294628
Per Email