Verhaal oud Gaandewegger
Robin Dissels

door | 19 mei 2021 | Uitvaart Begeleider, Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Robin Dissels

Robin Dissels is uitvaartondernemer bij Dissels Uitvaart in Zaandam. Hij volgde de opleiding tot Uitvaartbegeleider in 2020. Hij organiseert ook regelmatig evenementen, buitenlandse trips en treedt op als Babs bij huwelijken. Sinds zijn 16e is hij verliefd op (en daarna ook getrouwd met) Sabine Dissels-Tulaseket.

 

Wat is jouw motivatie/aanleiding om deze opleiding te volgen.

Na 30 jaar in de arbeidsbemiddeling gewerkt te hebben voelde ik dat het tijd was voor iets anders. Met- en voor mensen werken is altijd mijn passie geweest en dat wilde ik uitbreiden. Als je dan na ampel beraad het besluit neemt om van carrière te veranderen dan past een opleiding in de nieuwe beroepsrichting daar zeker bij.

 

Waarom heb je voor GaandeweG gekozen?

Het beschikbare aanbod aan opleidingen in deze branche heb ik goed bekeken. GaandeweG sprong er voor mij bovenuit omdat hier de opleiding behoorlijk uitgebreid is en alle facetten de revue passeren. Zo wordt bijvoorbeeld naast je houding en uitstraling goed aandacht besteed aan het vraagstuk waar jij het verschil kunt maken of iets kunt toevoegen.

 

Wat heb je er geleerd (naast de tools voor het vak)?

Bewuste waarneming tijdens de diverse gesprekken; gericht luisteren, doorvragen maar ook het oppakken van signalen. Zo kun je als uitvaartondernemer de laatste wens goed helder krijgen (wanneer deze nog niet helder is)  om vervolgens de verdrietige belevenis te verfijnen. Of het nu gaat om de laatste wens van de overledene of die van de nabestaande(n).

 

Wat heeft het jou gebracht?

Letterlijk zie en voel je in de praktijk datgene wat je geleerd hebt. Het is direct toepasbaar waardoor je van toegevoegde waarde bent voor nabestaanden. De opleiding scherpt de geest en maakt je bewust van je rol.

 

Waar breng jij het geleerde de wereld in?

Voornamelijk tijdens de gesprekken met nabestaanden vanuit Dissels Uitvaart maar ook pas ik het e.e.a. toe in privé situaties.

 

Zou jij mensen aanraden om weer een opleiding te doen, nu je groot bent?

Haha…het is waar je “groot” aan relateert. (noot van de redactie: Robin is 2 bij 2 😊).

In dit vak ben je veel met mensen bezig tijdens misschien wel het meest kwetsbare moment in hun leven. Ik ben zeer dankbaar dat ik in die periode mijn ondersteuning kan bieden. Ondanks mijn jarenlange werkervaring en de reeds opgedane levenslessen is leren iets wat nooit ophoudt. Het aanbod in opleiding/training is vrij groot. Iedereen die zijn of haar horizon wil verbreden raad ik aan om goed te onderzoeken welke vorm bij je past.