Verhaal oud Gaandewegger Jan Klomp

door | 25 maart 2022 | Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Opleiding tot Uitvaartbegeleider 2014

Hallo Geraldine,

Lang geleden, 8 jaar alweer, was ik één van de deelnemers van jouw allereerste 2 parallelgroepen basisopleiding. Ik lees de nieuwsbrieven altijd, ik vind het mooi om de succesverhalen van oud-cursisten te lezen en over jouw ambities met Gaandeweg. 

Ik volgde ooit de opleiding omdat ik op 56-jarige leeftijd werkloos was geworden en ik iets héél anders wilde, iets met meer betekenis. Kort nadat ik in juni 2014 mijn diploma bij jou had gehaald kreeg ik toch weer een baan aangeboden in mijn ‘oude’ domein: onderwijs met een link naar het financieel-administratieve. Ik heb die baan genomen, en daarmee de weg van de minste weerstand gekozen. In de daaropvolgende jaren was ik zo gelukkig om 4 kleindochters te krijgen, en vorig jaar ben ik op 64 -jarige leeftijd met vervroegd pensioen gegaan en geniet nu volop.

Aan de basisopleiding heb ik veel plezier beleefd en heb er ook veel kennis en kunde opgedaan, dus ik zie dat zeker niet als verloren tijd en geld. Door mijn onderwijsverleden heb ik wel wat kijk op cursussen en de kwaliteit ervan. Jullie basisopleiding was zonder twijfel de beste cursus die ik ooit meemaakte. Inhoudelijk dik in orde, maar vooral de didactische opbouw- en vaardigheden van jou en de andere docenten, alsmede de passie en liefde voor het vak en de mens die jullie uitstralen maken het tot een heel krachtig geheel. Ik denk er nog heel vaak aan terug, bv. hoe de eerste bijeenkomst startte met kaarsjes, stilte en muziek: Dat ik je mis van Maaike Ouboter.

En bijna zeker zijn de opleidingen na 8 jaar ervaring nóg beter geworden.

Ik wens jou en je team veel succes met alle activiteiten (die inmiddels heel breed en gevarieerd zijn) nu en in de toekomst, ook met je avontuur in België. Schud onze zuiderburen maar eens lekker op😉!