Verhaal oud deelnemer
Marion Bollongino

door | 16 mei 2020 | Uitvaart Begeleider, Verhalen Gaandeweggers | 1 reactie

Marion Bollongino

 

Opleiding tot Uitvaartbegeleider najaar 2017

 

NA 25 JAAR durft Marion de stap te nemen. Na een carrière in de cosmetica, een branche van gebakken lucht, was er behoefte aan bezieling en werkelijkheid.

 

MARION BOLLONGINO is zelfstandig uitvaartondernemer in haar Samenspraak Uitvaartzorg. Ze volgt de opleiding bij GaandeweG in het najaar van 2017.

Marion is voor de tweede keer getrouwd en nog steeds erg verliefd!

 

DE STAP nemen om te starten met de opleiding tot uitvaartbegeleider en daar mijn beroep van te maken heeft ongeveer 25 jaar geduurd. Gehinderd door ideeën en beelden. Ik was bang voor de reactie van mijn omgeving. Na veel wikken en wegen heb ik het in eerste instantie met mijn man besproken, later met mijn kinderen. Tot mijn verbazing reageerde iedereen positief, ze vonden het een vak dat bij mij past.

De grootste bron van motivatie is wel dat ik in deze fase van mijn leven betekenisvol werk kan doen.

 

VOORAL PRAKTISCH was in eerste instantie de keuze voor GaandeweG. De website & kleurstelling sprak mij aan en ik kon gelijk beginnen. Tijdens het kennismakingsgesprek had ik gelijk een goed gevoel, het voelde als thuis.
Uiteindelijk ben ik blij dat ik bij GaandeweG terecht ben gekomen, sfeer, omgeving en leerkracht past bij mij. Niet te veel Poeh Ha, want in de basis hebben we te maken met een vrij beroep.

 

NAAST DE VAK-TOOLS, heb ik ook geleerd dat de uitvaartbranche een pittige wereld is om in te werken. Ik had de verwachting dat mensen die in de uitvaartbranche werken toegankelijker zouden zijn en altijd bereid om een ander te helpen in hun zoektocht. Dat viel me tegen. Ik heb geluk gehad en heb bij een regionale ondernemer een mooie stage kunnen lopen. Daarnaast heb ik praktische kennis opgedaan ik bij een groot crematorium in het midden van het land.

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling heb ik al veelvuldig gevolgd in mijn leven. De opleiding bij GaandeweG ben ik niet met die insteek begonnen, maar het is wel de meest intensieve persoonlijke ontwikkeling die ik tot nu toe heb meegemaakt.

 

IK BEN DE TROTSE EIGENAAR van een kleinschalige uitvaartonderneming, onder de naam Samenspraak Uitvaartzorg. Groots in kleinschaligheid, durf ik te zeggen. Ik werk inmiddels veel samen met en collega die ver genoeg weg woont en werkt om geen concurrent te zijn en dicht genoeg bij om mee samen te werken. We hebben regelmatig contact en ondersteunen elkaar bij uitvaarten indien mogelijk. En, natuurlijk willen we ook wel eens met vakantie, dus is het prettig om iemand te kunnen vragen met dezelfde visie en uitgangspunten.

 

DEZE OPLEIDING was een absolute verrijking voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze opleiding geeft overzichtelijk alle stappen mee die je moet zetten tijdens dit prachtige beroep. Aan het einde van de opleiding heb je een prachtig dossier opgebouwd waarmee je gemakkelijk je weg kan gaan vinden in uitvaartland. Heel zinvol en fijn. Mijn docent was relaxed en vrolijk en een bron van inspiratie. Ze heeft me geleerd dat je ook mag lachen in uitvaartland. Zeker een aanrader dus.

 

VOETNOOT

Maar!!!! Pas Op, het is niet zo gemakkelijk in de uitvaartbranche. Denk goed na en ga eerlijk bij jezelf te rade of je echt wel geschikt bent voor het werk in de uitvaartbranche. 
Er wordt echt wat anders van je gevraagd en verwacht dan wanneer je een potje crème of zo verkoopt. Het vraagt empathie, een luisterend oor jezelf onzichtbaar kunnen maken en vooral niet jezelf op de eerste plaats zetten.

Ik ben blij met de keuze uitvaartbegeleider, mooi en dankbaar werk.

 

samenspraakuitvaartzorg.nl