Waarom de Masterclass

door | 4 oktober 2022 | Verhalen Gaandeweggers | 0 Reacties

Waarom de Masterclass

 

 Toen ik, na 8 jaar als uitvaartbegeleider in loondienst te hebben gewerkt, in 2010 mijn eigen uitvaartonderneming startte, voelde ik vooral opwinding.

Ik zou het nog meer in mijn kleur gaan doen, met mijn ideeën en mijn visie!

In de praktijk viel dat best tegen. Ik werkte meestal als freelancer waardoor ik nogal ‘in de kleur’ van mijn opdrachtgevers meeging.

 Op een warme zomerdag kreeg ik een melding. De naasten waren op zoek naar mijn opdrachtgever (die lekker op vakantie was). “Nee, ze zochten liever verder”. 
10 minuten later kreeg ik hen weer aan de lijn, maar nu via een andere opdrachtgever (ook vakantie). “Oh, jammer.. dan gaan we…”
Ik hoorde mezelf ineens tegen hen zeggen: “Ik kom naar jullie toe! Dan kunnen jullie mij ontmoeten, ervaren of ik bij jullie pas en daarna kunnen jullie kiezen”.

Deze ervaring is een grote omslag voor mij geweest. Het heeft mijn visie op dit werk veranderd en mij persoonlijk een flinke boost gegeven van mijn verwezenlijking in dit beroep. Het gaat om ‘mij’. Niet over mij maar wel om wie ik ben, hoe ik doe, wat ik zeg of juist laat.

 Zelfs na jarenlange ervaring was er duidelijk nog veel te ontwikkelen.

Geen kennis; die klappen van de zweep kende ik wel.
Maar besef, houding, visie, tegemoet treden, zuiverheid, stevigheid,
zelfkennis, mensenkennis, liefde etc.

Ik zeg weleens; “toen heb ik het vak pas echt leren kennen”.

 Dit besef wilde ik al zo lang naar buiten brengen maar ik vond geen handvatten. Mijn verlangen werd regelmatig bevestigd door verhalen van oud-deelnemers.
In een rustmoment werden de ‘piketpaaltjes’ ineens zichtbaar en ontvouwde het hele programma zich als vanzelf onder mijn handen.

En zo werd de Masterclass geboren.

 De Masterclass start 7 november.

We hebben nog ruimte voor jou, dus wees er bij!