a

Debbie Duits

“Eigenlijk jammer dat ik niet eerder de moed heb gehad om de switch te maken.”

Na jaren in de verzekeringsbranche merkte ik steeds vaker dat ik een bepaalde voldoening en zingeving miste. Werken voor het grotere geheel maar zonder een echte verbinding en persoonlijk einderesultaat. Ik wilde weer plezier in mijn werk krijgen!

Door middel van een assessment heb ik voor mezelf in kaart gebracht wat mijn drijfveren en competenties nu eigenlijk echt zijn. En daar kwam o.a. ook een baan als uitvaartbegeleider uit gerold.

Tijdens het meemaken van een groot verlies werd ik met mijn familie begeleid door een uitvaartbegeleider die de opleiding had gevolgd bij Gaandeweg. Toen viel de puzzel in elkaar en begreep ik ineens waarom dit vak uit mijn assessment was gerold. Haar verhalen over het werk en over de opleiding, de website van Gaandeweg en het bezoeken van de informatiedag gaven een gevoel van thuis komen.

Persoonlijke, informele en enthousiaste sfeer met lessen in een kleine groep. Ook de tijdsduur was overzichtelijk.

“Toen viel de puzzel in elkaar en begreep ik ineens waarom dit vak uit mijn assessment was gerold.”

Op de eerste dag van de opleiding wordt gezegd; dit is de start van je nieuwe leven. En zo heb ik het ook ervaren.

Eindelijk een baan die ik echt leuk vind, blij van wordt, afwisseling brengt en ook nog voldoening geeft. Het voelt helemaal niet als werk, eigenlijk jammer dat ik niet eerder de moed heb gehad om de switch te maken.

Al gedurende de opleiding had een roerige start bij een grote onderneming en een vervolg bij een middelgroot familiebedrijf waar ik heel veel heb geleerd. Het werk was zonder twijfel iets voor mij maar de juiste werkplek bleek best een zoektocht. Ik wilde dat alles zou kloppen, de plek, mijn gevoel, de werkwijze etc. Dat was mijn doel!
Bij mijn mondeling examen trok ik een inspiratiekaartje met de tekst: “Ik kan wachten”.
Hier denk ik nog vaak aan…Doordat ik heb durven wachten, geloven in mezelf en volhouden zit ik nu helemaal op mijn plek. Heb zelfs de moed gehad om als freelancer aan de slag te gaan.
Resultaat; veel werk bij een prachtige persoonlijke onderneming in Apeldoorn en inmiddels ook aan de slag bij de uitvaartbegeleider die mij destijds aan de hand heeft genomen. Hoe bijzonder is dat, de cirkel is rond.