a

Ingrid Mulder

“De GaandeweG wijze komt in je DNA terecht”

Het spookte altijd al door mijn hoofd, werken in de uitvaart. De meningen van mensen om mij heen hielden mij tegen om ervoor te gaan. In hun ogen was het een triest en een negatief beroep. Toen mijn moeder plotseling overleed in 2018 wist ik het. Nu is het juiste moment om het gewoon te doen!

De website van GaandeweG sprak mij enorm aan, heel kleurig en persoonlijk. De manier van lesgeven was net iets voor mij. Het voelde gewoon goed!

Je komt jezelf nog weleens tegen tijdens de lessen, het brengt je dichterbij jezelf. Het geeft inzichten in je leven en in het vak als uitvaartbegeleider. Je leert dat heel veel dingen lang niet zo formeel hoeven te zijn. Maar het mooiste wat ik heb geleerd is dat nabestaanden heel goed zelf dingen kunnen bedenken en beslissen. En luisteren…… ook naar dingen die NIET gezegd worden.
Oud deelnemers van GaandeweG pik je er zo tussenuit; de GaandeweG wijze komt in je DNA terecht!

“Je komt jezelf nog weleens tegen tijdens de lessen, het brengt je dichterbij jezelf. ”

Ik wil graag iets voor nabestaanden betekenen. We zijn allemaal mensen met emoties. Vaak niet wetend wat je precies moet doen in een situatie van rouw. Ik kan het niet wegnemen, het verdriet, het onbegrip. Maar ik kan het wel een heel klein stukje toegankelijker voor ze maken als ik ze ontvang in de aula.”

“Als ik later groot ben, wil ik voor mezelf gaan beginnen,” met deze zin eindigde ik ook met mijn eindopdracht. Ik ben echter nog niet groot genoeg. Ik werk nu met veel plezier als aulabeheerder in de “De Kim”, doe postmortale zorg en kom als assistente op een rouwauto op de mooiste plekken.