a

Marleen Bruns

“Ik wilde een switch en wilde daar niet 2 jaar op wachten”

Al jaren brandde er een vlammetje voor de uitvaartwereld, maar met 3 jonge kinderen en een man die veel weg is, moet je soms ook realistisch zijn.

Totdat ik bij Natuurbegraafplaats Heidepol ging werken. Prachtig, maar een verlangen naar het kennen van de families was meteen groot. Totdat een goeie vriendin tegen me zei: “Wat houd je nou tegen? Je wist toch dat dit een tussenstap was? Toen was er geen houden meer aan.

Ik koos voor GaandeweG omdat de duur van de opleiding me vooral aansprak. Ik wilde een switch en wilde daar niet nog 2 jaar op wachten. Ik ben nu dagelijks bezig met een vak waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Dat is toch het mooiste dat er is?

“Samen helpen we je vooruit en ga je lichter weer naar huis!”

Ik ben actief als freelance uitvaartbegeleider voor een aantal ondernemers. Dit zijn Memora uitvaartverzorging, Met Ester uitvaartverzorging en Marinka de Haan persoonlijke uitvaartzorg.

Daarnaast organiseer ik rouwretraites met mijn bedrijf Vooruit met verdriet. Ik neem een kleine groep mensen mee naar Vlieland voor een 3 daags programma. Licht, lucht, zee, wind, tijd. Het zijn de ingrediënten die je vooruithelpen. Er is veel tijd om zelf op pad te gaan om te wandelen of fietsen én er zijn activiteiten zoals yoga en ontspanningsmassages waar je aan deel kunt nemen. En wat dacht je van een workshop op het strand? Ik heb bevlogen ondernemers leren kennen die dit concept ook een warm hart toedragen en meedoen. Samen helpen we je vooruit en ga je lichter weer naar huis! Laagdrempelig, prachtige plek, licht hotel, ik gun het iedereen!

Er is met dit alles weer een nieuw vlammetje gaan branden. Ik ben bijna 20 jaar juf geweest. En nu merk ik dat het begeleiden van gezinnen rondom de uitvaart mijn hart heeft. Daarom heb ik de verdieping Kinderen & Rouw bij Gaandeweg gedaan en ga ik binnenkort de cursus babyuitvaarten doen. Ben benieuwd.