a

Monique van de Brink

“De echtgenote was blij dat ze haar man toch nog een afscheidskus had durven geven…”

Nadat het overlijden van een dierbare al meerdere keren mijn pad had gekruist, ontstond op een borrel met vrienden het idee dat “Hotello’s” (oud Hotelschool studenten) heel goed een uitvaartonderneming zouden kunnen runnen. Zo werd voor mij het eerste zaadje geplant.

Na jarenlang events in de hotellerie te hebben georganiseerd (organisatie) en vervolgens een periode als Recruiter te hebben gewerkt (mensenkennis), wilde ik deze opgedane ervaringen én mijn hospitality drive meenemen naar de uitvaartwereld. Hierin was nog best het een en ander te veranderen, met name op hospitality gebied. En aldus geschiedde in 2017!

GaandeweG werd mij vanuit twee verschillende hoeken aangeraden. Zowel jeugdvriendin Gerda Habes, als Cynthia van Dooren, eigenaar van Aker uitvaarten, gaven aan dat GaandeweG het beste bij mij zou passen! En dat was ook zeker zo! 

Bij GaandeweG leerde ik ondernemend denken, dat je families altijd leading moet laten zijn, anders kijken en vooral je eigen gevoel en hart volgen! Een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd van Geraldine is dat je er alles aan moet doen om nabestaanden ook werkelijk afscheid te laten nemen van het fysieke lichaam van hun dierbare. Zelfs als het lichaam “stuk is”, zoals zij dat altijd in haar lessen benoemde. Geen genoegen nemen met wat vooral vanuit het ziekenhuis en politie wordt gezegd: dat het beter is niet meer te kijken.

“Bij GaandeweG leerde ik ondernemend denken, dat je families altijd leading moet laten zijn”

Voor de acceptatie en rouwverwerking helpt het om toch te kijken. Ook ik heb dit inmiddels bij een melding meegemaakt. Wat was de echtgenote blij dat zij dit uiteindelijk toch heeft gedaan en haar man zelfs nog een afscheidskusje heeft durven geven!

Al tijdens mijn opleiding kreeg ik een prachtige kans aangeboden te gaan werken voor ‘Ad Patres’, een kleinschalige uitvaartonderneming met een eigen rouwkamer in Den Haag. Ik kreeg een baan als uitvaartbegeleider en mocht ook een bijdrage leveren om dit bedrijf zowel operationeel als commercieel, te veranderen naar een bedrijf anno nu.

Na 4 jaar was het tijd voor een volgende stap, weer te kiezen voor mezelf en mijn eigen benadering van dit mooie werk. Per 1 april 2021 is Amare uitvaartbegeleiding een feit.