a

Quirine Tordoir & Minke Marsiglia

“Juist doordat we het samen gingen doen, is het gaan stromen”

We zijn al jaren met elkaar verbonden door vriendschap.
We deelden een huis in Amsterdam, we werkten samen aan mooie festivalproducties producties, en steunden elkaar door dik en dun.

Een hechte vriendschap wat soms bijna als een huwelijk voelt. Een goed huwelijk waarvan we op een dag dachten; waarom niet uitbreiden door ook samen een onderneming te starten

De dood heeft mij (Quirine) altijd al geïntrigeerd en ik speelde met de gedachte om te gaan werken als uitvaartbegeleider. Ik deelde dit met mijn naaste vrienden en dit plantte een zaadje bij Minke. 

Op een dag zei Minke; zullen we het samen doen? Juist hierdoor is het gaan stromen, doordat we het samen gingen doen. Door er samen de energie voor te voelen, door samen te kunnen sparren, door samen te dromen en te doen.

We hebben in januari 2021 samen de opleiding tot Uitvaartbegeleider bij GaandeweG gevolgd en vervolgens werd Seres Uitvaart geboren.

“We vinden het zelf ook fijn om de familie van A tot Z te begeleiden. ”

Nu zijn we alweer bijna 1,5 jaar verder en het bevalt ons heel erg goed. Juist doordat we elkaar al zo goed kennen, kunnen we eerlijk en direct tegen elkaar zijn. We vragen door naar wat de ander belangrijk vindt, kunnen elkaar goed lezen en zijn goed op elkaar afgestemd. We hebben dezelfde energie waardoor het als vanzelf lijkt te gaan. 

We hebben afgesproken dat wanneer er een uitvaart binnenkomt, één van de twee hem geheel oppakt. De familie zal altijd met een van ons te maken hebben. De ander helpt als nodig op de achtergrond of komt tijdens de dag van de uitvaart assisteren. 
We geloven dat het fijner is voor de familie om met één iemand te werken gedurende de week omdat er al zo veel op hen af komt en er minder ruis op de lijn ontstaat. Maar we vinden het zelf ook fijn om de familie van A tot Z te begeleiden. 

We zijn het natuurlijk ook wel eens niet met elkaar eens en om dan toch goed in contact te blijven met elkaar, zowel zakelijk als vriendschappelijk, checken we wekelijks met elkaar in via de gelijknamige “Check-in”. Om echt te horen waar iemand zit en hoe het gaat.

Dit ritueel houdt onze band gezond en stromend. Het zorgt ervoor dat we naast de zakelijke relatie ook in vriendschap blijven verbinden.

Wanneer we het niet met elkaar eens zijn of ergens tegenaan lopen, krijgen we het via de check-in snel op tafel. Door alles van elkaar te mogen horen, komen we er altijd uit samen en tot een compromis.

Alles bespreekbaar maken, is de sleutel van een gezonde & fijne samenwerking.