a

Romy van der Wiel

“Dat is wat ik zoek; mensen iets bieden tijdens een moeilijke periode.”

Ik was al een tijdje op het punt beland dat mijn werk een dagelijkse sleur werd en ik behoefte had aan een nieuwe uitdaging. 

Er was echter geen mogelijkheid om de werkzaamheden uit te breiden dus nam ik ontslag. Ik ben bij een schoonmaakbedrijf gaan werken om na te denken over wat ik zou willen doen. Uitvaartbegeleider kwam toen als keuze naar voren, mede door de ervaring met de uitvaart van mijn vader. Nooit eerder had ik hier over nagedacht.

Mijn schoonvader overleed 10 jaar eerder en zijn uitvaart was traditioneel en statisch. Bij mijn vader was dat zo totaal anders. Deuren, die ik niet voor mogelijk had gehouden, gingen open. Dit resulteerde in het vervoer van de kist op een truck. Heel passend, mijn vader had namelijk een transportbedrijf. Ik heb daarna gesprekken gevoerd met een uitvaartbegeleider, een oriëntatiedag bezocht en toen besloten om de opleiding te gaan volgen.

De oriëntatie dag heb ik gevolgd bij Meander in Zwolle in november. Ik vergeleek daarna de opleidingen op het internet. GaandeweG sprak mij meer aan. De opleiding was compacter, korter van duur en leek mij meer vernieuwend.
Wat mij bijzonder aansprak was het verhaal van Chantal van Hemert. Zij werd gecoacht door Geraldine en zij zei: “Kijk goed naar jezelf, wat is je kracht en wat doe je vanuit je hart. Alleen dan heb je mensen ECHT iets te bieden. “

“Kijk goed naar jezelf, wat is je kracht en wat doe je vanuit je hart.”

Dat is wat ik zoek; mensen iets bieden tijdens een moeilijke periode. In Geraldine’s woorden: “‘Het is geen vergadering die je voorzit als je bij de familie aan tafel zit”.

Ik ben iemand die oplossingsgericht denkt. Vaak heb ik halverwege een verhaal al een antwoord. Ik luister nu altijd naar het hele verhaal en ga dan pas nadenken wat ik kan doen.

Ik vind dat een mens nooit oud genoeg is om te leren. Al doe je het voor de lol, leren houd je scherp en brengt altijd nieuwe inzichten.

Ik ben zelf een YouTube kanaal gestart “In de wereld van de Uitvaartzorg”. Via vlogs deel ik wat ik allemaal doe als uitvaartbegeleider.