a

Wendy Dolk & Joyce Aalberts

“Weer dat gevoel…”

In 2003 heeft een zekere uitvaartleider zo’n enorme indruk om mij gemaakt dat mij dat altijd is bijgebleven. Jaren niets met dat gevoel gedaan. Tot ik twee verdrietige gebeurtenissen meemaakte waarbij het afscheid totaal niet is gegaan zoals bij die ene uit 2003. Weer dat gevoel …

Gedurende de COVID periode kwam ik erachter dat het werk wat ik al 14 jaar deed niet heel bevredigend meer was. Maar wat zou ik willen doen? Waar zou ik blij van worden? Weer dat gevoel… 
Maar zou ik dat durven? Een eigen uitvaartonderneming opstarten? Afscheid organiseren op een persoonlijke, unieke, bij de familie passende manier?

Op een avond in de wijnbar besprak ik mijn lang gekoesterde stille wens met Joyce. Ik vertelde haar hoe ik het zag; hoe een afscheid er uit kon zien, hoe anders het zou kunnen en zij was van begin af aan enthousiast en zei me graag met mij deze sprong te willen wagen. Dus zo geschiedde.

We hebben onderzoek gedaan naar welke opleiding we het beste konden volgen en kwamen bij Gaandeweg uit. Terwijl we de opleiding volgden bouwde Joyce eigenhandig de website, bedachten we onze naam, Bijzonder Vaarwel, werd ons logo ontworpen en namen we marketing besluiten. In deze fase bleek al snel dat Joyce en ik beide uit hetzelfde hout gesneden zijn. We hebben allebei een bedrijfskundige achtergrond en dat helpt in ieder geval in het maken van zakelijke besluiten.

“We hebben onderzoek gedaan naar welke opleiding we het beste konden volgen en kwamen bij Gaandeweg uit.”

Wij ervaren het als heel prettig dat wij dit vak samen uitoefenen. We maken situaties mee die thuis niet uit te leggen zijn, een bepaald gevoel, een bepaalde geur, een emotie die wij samen meemaken is beter om samen te verwerken.

Na elk afscheid nemen wij de tijd om de afscheidsweek te evalueren. We gaan samen lunchen, een borrel drinken of dineren. Tijdens deze momenten bespreken we alles wat er zich heeft afgespeeld en waar we dingen anders hadden kunnen doen of
wat er juist helemaal goed ging, waar we blij mee zijn en waar minder. Dit draagt bij aan onze verwerking.

Er zijn weinig slapeloze nachten na het afscheid. Tijdens de afscheidsweek daarentegen een stuk meer😉 En dan is het ook fijn om elkaar in de ochtend te kunnen bellen en eventueel gerust te kunnen stellen. Naast het feit dat wij ook gewoon lekker op vakantie kunnen gaan omdat we weten dat de ander de boel goed opvangt en draaiende houdt.

Wij zijn van mening dat wij echt het mooiste vak van de wereld hebben maar wat het nog mooier
maakt is dat wij het samen doen.